TIG-svetsning och MIG-/MAG-svetsning

Vi tillhandahåller TIG-svetsning samt MIG- och MAG-svetsning i Hudiksvall, Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik, Falun, Borlänge, Gävle, Östersund, Stocka, Bollnäs, Gnarp och Söderhamn med omnejd. Vi inriktar oss främst till företag men även till kommuner samt privatpersoner.

Vad är TIG-svetsning?

TIG-svetsning, eller gasvolframsvetsning som det också heter, är en svetsningsmetod som man använder med växelström eller likström.

TIG-svetsning används för att skapa stilrena formar och produkter åt bland annat verkstäder, kärnkraftverk och industrier som vill ha en hög svetskvalitet, rent svetsgods och fin svetsyta. Vi hjälper gärna ditt företag med TIG-svetsning.

Vad är MIG-/MAG-svetsning?

Vad är skillnaden mellan MIG-svetsning, Metal Inert Gas, och MAG-svetsning, Metal Active Gas? Skillnaden beror främst på vilken gas man använder för metoderna. Vid MIG-svetsning använder man sig oftast av argon och vid MAG-svetsning använder man främst koldioxid.

TIG-svetsning är mer kvalitativ och tar därför oftast längre tid medan MIG-/MAG-svetsning är mer kvantitativ – för olika ändamål. MIG-/MAG-svetsning används främst för industrier. Självklart är vi på Järvsö Montage öppna med idéer för att hjälpa ditt företags processmetodik.

Är du intresserad av TIG-svetsning eller MIG-/MAG-svetsning?

Du får gärna kontakta oss om du är intresserad av meriterade svetstekniksprodukter till ditt företag. Du kan kontakta oss på kontorsnummer 0651-40986, på mobiltelefon 073-8248913 eller mejla till oss på per@jarvsomontage.se.

Sök på sidan: